Kalurid seavad teadlaste angerjauuringud kahtluse alla

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angerjad jõuavad Eesti veekogudesse vaid siis, kui inimene neid sinna asustab. Kui praegu lastakse järvedesse ettekasvatatud kalu, siis kalurid on arvamusel, et vette tuleks viia klaasangerjaid ehk päris pisikesi maime.
Angerjad jõuavad Eesti veekogudesse vaid siis, kui inimene neid sinna asustab. Kui praegu lastakse järvedesse ettekasvatatud kalu, siis kalurid on arvamusel, et vette tuleks viia klaasangerjaid ehk päris pisikesi maime. Foto: Marko Saarm

Teadlased on sel suvel uurinud Võrtsjärve angerjaid uudse Saksamaalt pärineva ruutmõrra meetodiga ning leidnud, et asustamismäära arvestades ei ole seis sugugi halb. Kalurid suhtuvad saadud tulemustesse skeptiliselt. 

Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuses töötav kalateadlane Priit Bernotas märkis, et seni on  tegutsetud rohkem järve lõunaosas, kuid suve teisel poolel võetakse ette ka põhjaosa. 

Teadlaste arvates on seis hea

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles