Repliik: Peost suhu, peost pittu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Selge see, et säästuajal tuleb elada pigem peost suhu kui peost pittu. Nõnda oli juba hallis minevikus, on praegu ja jääb ka tulevikus. Ning kui mõni sänikael juhtub selle ära unustama, on seatud meist ülemad seda meelde tuletama ja õigust jälle maa peale seadma.


Kontsertidele-etendustele senise viie protsendi asemel kaheksateist protsenti käibemaksu otsa väänata on selle ilmekas näide. Aitab pidudest!



Ühepäevaperemeeste tehtud otsused pole pahatihti need kõige õigemad. Ka seekord oleks tulnud enne põhjalikumalt mõelda. Riik küll hüvitab oma tiiva all tegutsevatele kultuuriorganisatsioonidele piletivahe, samas ei saa päris kindel olla, kas seal ikka sünnib puhas kuld, mida tingimata peab toetama.



Säärane läbimõtlemata otsus lööb pingi jalge alt paljudelt kontserdikorraldajatelt ja vaesemaks jääb kogu kultuurielu.


Teisalt astub Eesti selle sammuga nende nelja Euroopa riigi hulka, kus kultuurile maksusoodustused ei kehti. Nii et pole hullu: Euroopa viie jõukama riigi sekka meil asja pole, sellesse neljasesse seltskonda aga küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles