Juhtkiri: Kodustele ja võõrastele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel aastal avatakse Paistu vallas Holstre-Polli spordibaas, mille esimesed õied on juba praegu näha. Kuu aja pärast katuse alla jõudva peahoone valmimist tuleb küll veel aasta oodata, kuid kvaliteetse kattega 2,1-kilomeetrine rullsuusarada ning 24 meetri kõrgune vaatetorn on juba paigas.


Kasu, mida sellise tervisekeskuse rajamine piirkonnale toob, pole põhjust alahinnata.



Projekti rahastava Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse külastuskeskkonna divisjoni juhi Monica Hankovi sõnul on kompleksil potentsiaali kujuneda turismimagnetiks. See toob raha sisse mitmel moel: esiteks teenib keskus öömaja andes ja seminaridele ruume pakkudes ise, teiseks aitavad sealsed atraktsioonid ümbruskonna turismiettevõtjaid.



Ainuüksi nende paarikümne ürituse abil, mida Holstre-Pollis igal aastal korraldada kavatsetakse, peaks baas kohale meelitama hulga spordilembesi lapsi ja võistlussportlasi. Ka turist eelistab ikka minna sellisesse paika, kus saab võimalikult mitmekülgselt aega veeta.



Ent tervisekeskus on oluline ka Viljandimaa enda inimestele, kelle sportimisvõimalused selle valmimisega tublisti paranevad. Ühe näitena olgu mainitud, et kui seni eelistasid sportlased sealsele lagunenud kattega rullsuusarajale treenimiseks teisi paiku, siis nüüd pole asfaldile midagi ette heita.



Tõenäoliselt on enamik Holstre-Polli kompleksi tulevastest kasutajatest Viljandi elanikud ja seepärast on ka loogiline, et linn ettevõtmises usinalt kaasa lööb. Suurimad kasud on aga mängus ilmselt hoopis Paistu vallal, kes saab omavalitsuse aastaeelarvet silmas pidades suisa hiigelinvesteeringu. Isegi kõige spordikaugemad kohalikud lõikavad keskuse rajamisest kasu, sest saavad tarvitada tänu sellele pinnatud teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles