Maakonna koolitused on kirjas ühises portaalis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Viljandimaa täiskasvanud õppija nädala tugigrupp tutvustas neljapäeval äsja loodud  portaali, kust saavad infot nii õppijad kui koolitajad.


Portaal asub internetiaadressil

www.koolitajad.ee

ning see hakkas tööle käesoleval nädalal.



Täiskasvanud õppija nädala maakonna koordinaatori Tiiu Män­niste sõnul on tegemist esimese sellise portaaliga Viljandimaal.



«Võiks öelda, et see on üks esimestest regionaalsetest koolitajate portaalidest kogu Eestis,» ütles ta. «Varem on sellise asjaga maha saanud vaid Läänemaa koolitajate liit.»



Portaali loojate tõdemust mööda on Eestis ligi 2000 koolitajat: õppeasutust, erafirmat ja füüsilisest isikust ettevõtjat. Milliseid ja kui hea kvaliteediga õppimisvõimalusi nad pakuvad, on õppijal üksi raske leida.


Infoportaali eesmärk ongi pakkuda Viljandimaa inimestele senisest kompaktsemat ja kiiremat teavet kodumaakonna õppimisvõimaluste kohta. Sinna on kogutud peaaegu kõigi maakonnas tegutsevate koolitajate andmed.



Portaalis on võimalik tutvuda õppijate õiguste ja võimalustega. Kohalik tugigrupp püüab internetilehekülje abil huvilisi kursis hoida ka elukestva õppe uudiste, uuringute ja käivituvate projektidega.



Portaali sihtgrupp on eelkõige täiskasvanud õppijad, kes soovivad ennast täiendada ametialastel, vabahariduslikel ja tasemeharidusega seonduvatel kursustel. Internetilehekülge on kasutama oodatud ka ettevõtjad, kes võiksid seal oma erialaseid kursusi tutvustada, ning saavad näpunäiteid, kust on võimalik enda või oma töötajate koolitamiseks toetust küsida.



Portaali loomist on toetanud Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon Andras ning haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles