Suure-Jaanit ja Kõidamat ühendab rattatee

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik

Suure-Jaani linna ja Kõidama küla vahel avati eile 1,3 kilomeetri pikkune ja kolme meetri laiune valgustatud kergliiklustee, millel saab liikuda jalgsi, jalgratta ja rulluiskudega.


Tööde kogumaksumus oli 3,8 miljonit krooni, Suure-Jaani vald andis 1,2 miljonit, millest põhiosa kulus valgustusele. Ristmikule, kus tee läheb üle Vändra—Viljandi maantee, on rajatud ohutussaar.



Suure-Jaani valla majandus- ja ehitusosakonna juhataja Are Aua tunnistas, et sellist teed oli Suure-Jaani ja Kõidama vahele väga vaja. «Sõidutee on seal kitsas ja pime ning lastele oli see ohtlik paik,» ütles ta.



Aua jutu järgi plaanitakse tulevikus samasuguseks muuta Suure-Jaanist Olustverre ning Olustverest Reegoldisse viiv tee. «Mõlemas kohas on kitsas ning pimedavõitu,» selgitas ta. Aua täpsustas, et järgmisel aastal tee-ehitust siiski kavas pole. «Millal selleks raha saame, on raske öelda. Riigil praegu raha  pole ja vald üksi nii tõsist tööd ette võtta ei jaksa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles