Salapärase lõpuga kunstniku maal võib jõuda raekotta

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väleda pintsliga kunstnik Karl Herman võis kolmekümnendatel aastatel olla üks kopsakama sissetulekuga Eesti kunstnikke. Vahel käis ta maalimas ka provintsis ja Viljandi linnajuhi Mihkel Varriku portree sai ta valmis vähem kui poole nädalaga.
Väleda pintsliga kunstnik Karl Herman võis kolmekümnendatel aastatel olla üks kopsakama sissetulekuga Eesti kunstnikke. Vahel käis ta maalimas ka provintsis ja Viljandi linnajuhi Mihkel Varriku portree sai ta valmis vähem kui poole nädalaga. Foto: Heiki Raudla

​Peagi võib Viljandi raekojas koha leida portree, mille kunstnik Karl Herman maalis Viljandi kunagisest linnajuhist Mihkel Varrikust.

Maali autorit peetakse kolmekümnendate aastate Eesti võimueliidi õuekunstnikuks, kes maalis presidenti, peaministrit, ministreid ja tegi paarkümmend portreed kindralitest. Mihkel Varriku portree valmis tal 1938. aastal kolme päeva jooksul Viljandis.

Juhus aitas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles