Joon alla haldusreformile ehk Kuidas Eesti saab 70 uut edulugu

Sulev Valner
, rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner
Sulev Valner Foto: Rahandusministeerium

(Artikkel pärineb rahandusministeeriumi blogist.)

SEE, MIDA VEEL NELI aastat tagasi nimetati võimatuks missiooniks, on nüüd teostumas. Eesti Vabariik saabki oma juubeliaastaks ühe sünnipäevakingitusena uued, hoopis suuremad ja tugevamad omavalitsused. Üldpildis ei ole enam vahet, kas uusi omavalitsusi jääb mõne võimaliku eesoleva kohtuvaidluse lõpuks paar tükki rohkem või vähem, suur muutus on igal juhul toimunud.

Haldusreformi vajalikkusest rääkimine on muidugi palju pikema ajalooga, aga vähemalt kevadest 2013, kui tolleaegne regionaalminister Siim Kiisler pakkus välja mõtte tõmbekeskuste Eestist, on käinud suhteliselt järjepidev tegevus selle nimel, et asi seekord päriselt teoks saaks. Hoolimata sellest, et vahepeal on olnud mitu võimupööret ja värskelt ametisse asunud Jaak Aab on selle aja jooksul selles valdkonnas juba viies minister, võib poliitikute ja parteide kiituseks öelda, et teatud põhijoones on nad olnud järjepidevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles