Rongipileti hind kerkib

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Suurenenud kuludele viidates tõstab Edelaraudtee novembrist rongipileti hindu ning edaspidi hakkab tavapilet Tallinna ja Viljandi vahel maksma 100 krooni.



Kui praegu maksab tavaklassi pilet 85 krooni, siis järgmisest kuust kerkib see 100 kroonini. Esimese klassi vagunis sõites tuleb praegu maksta 95 krooni, kuid see hind tõuseb 120 kroonini.



Bussiga sõites tuleb sama teekonna eest vedajast olenevalt maksta 130-150 krooni.



Ajalist vahet bussiga või rongiga sõites pole. Rong kulutab pealinna sõiduks veidi üle kahe ja poole tunni. Kiireim buss sõidab graafiku järgi Viljandist Tallinna kahe tunni ja kümne minutiga, kuid enamasti kestab ka bussisõit kaks ja pool tundi.



Edelaraudtee põhjendab hinnatõusu kasvanud kulude ning Tartu ja Valga vahelise reisirongiliikluse taasavamise venimisega.



Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd ütles hinnatõusu kommenteerides, et peamiselt tingisid selle kavandatust rohkem suurenenud tegevuskulud. «Teisalt on selgusetu Tartu ja Valga vahelise reisirongiliikluse jätkumine,» sõnas ta. «Praegu on teada, et sel aastal rongiliiklus Tartu ja Valga vahel ei taastu ning rongid ei pruugi sõita seal ka järgmisel aastal. See kõik sundis meid senist hinnakirja üle vaatama, et tagada piletitulu laekumine planeeritud mahus.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles