Ületuleva nädala lõpus saab talusid kaeda

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev
Avatud talude päev Foto: VALDO OTS/Sakala

23. juulil korraldatavale üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud 18 Viljandimaa talu ning põllumajanduse ja maaturismiga seotud kohta. Riigi peale kokku on end kirja pannud rekordilised 275 paika.

Viljandimaa ja teiste maakondade avatud talude päeval osalevate kohtadega saab tutvuda maamajanduse infokeskuse kodulehel avatud veebikaardi vahendusel. Infot osalevate ettevõtete kohta leiab veebilehelt www.avatudtalud.ee. Sealsamas on kirjas 23. juuli päevakava.

«Avatud talude päeval saab kino (Harjumaal Soodevahe talus), teatrit (Põlvamaal Alle-Saija teatritalus), tsirkust (Hiiumaal Luidja tsirkusetalus) ja palju muud huvitavat,» ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe pressiteate vahendusel. «Oma lemmikud saab valida avatud talude andmebaasist, kust leiab ka sada esimest korda uksi avavat talu.»

Üle-eestilisel avatud talude päeval saavad külalised näha nii suuri farme kui väiksemaid talusid, moodsat põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Avatud talude päev, mida hakati pidama kahe aasta eest, on iga korraga suuremaks kasvanud. Kui tänavu registreeris end 275 kohta, siis aasta tagasi oli neid 234 ning 2015. aastal 147.

Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, maamajanduse infokeskus, Eesti põllumajandus-kaubanduskoda ning Eestimaa talupidajate keskliit. Korraldamisse on kaasatud kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti külaliikumine Kodukant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles