Koorid alustavad uut sarja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kontserdisarja korraldaja Pille Kährik pakub võimalust tutvuda eri kooriliikide mitmekesise repertuaariga.
Uue kontserdisarja korraldaja Pille Kährik pakub võimalust tutvuda eri kooriliikide mitmekesise repertuaariga. Foto: Margus Haav / Sakala

Homme kell 17 on Viljandi Jaani kirikus Viljandimaa kooride uue kontserdisarja «Koorimuusikaga…» avakontsert.

Sari on mõeldud tutvustama Viljandimaal tegutsevaid laulukoore ning propageerima koorimuusikakultuuri linnas ja maakonnas.

«Paar-kolm maakonnas või linnas tegutsevat koori annavad igas kuus Viljandis ühiskontserdi, mille pealkiri kajastab selle korraldamise kuud, näiteks «Koorimuusikaga aprillis»,» rääkis sarja koordinaator ja korraldaja Pille Kährik. «Kontserdipaikadeks on parimad koorimuusika saalid Viljandis ehk siis Jaani kirik, Pauluse kirik või Viljandi maagümnaasiumi algklasside maja.»

Sarja eesmärk on anda ülevaade Viljandimaa kooride seisust ning pakkuda publikule võimalust tutvuda eri kooriliikide repertuaariga. Kooridele pakub sari motivatsiooni ja oodatud võimalust esineda Viljandi armastatud kontserdipaikades.

Nagu Kährik lausus, lubavad ühiskontserdid ette kanda mitmekesist ja nõudlikku repertuaari, mis on koorimuusikat austavale publikule kindlasti meeltmööda.

Avakontserdil «Koorimuusikaga aprillis» esinevad sarja idee autori Toomas Volli juhatatav Viljandimaa kammerkoor, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia segakoor, mille dirigendid on Jana Perens ja Pille Kährik, ning Viljandi muusikakooli neidudekoor dirigent Maarika Reimandi juhatamisel.

Kooride esituses kõlab valdavalt Eesti muusika ning esitamisele tuleb sõltuvalt kahe noortekoori osalusest ka üht-teist eeloleva noorte laulupeo «Maa ja ilm» repertuaarist.

Kõik sarja kontserdid on kuulajatele tasuta, järgmine kontsert tuleb juba mais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles