Koolimajas ööbimine nõuab kannatlikkust, aga pakub head õhkkonda

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia segarühma tantsijad Silver Jusilo (vasakul) ja Carl Heinrich Pruun klassiruumis, kus nad ööbivad.
Kultuuriakadeemia segarühma tantsijad Silver Jusilo (vasakul) ja Carl Heinrich Pruun klassiruumis, kus nad ööbivad. Foto: Merlin Kuld

Viljandimaa tantsupeolised puhkavad pärast pikki proovipäevi Tallinna Südalinna koolis. Kuigi magatakse nagu silgud reas ja tihtipeale peab söögi- ja pesemisjärjekorras päris pikalt ootama, naudib nii mõnigi noor sealset õhkkonda.

Tallinna Südalinna kooli maja on plaanilt sarnane Viljandi Kaare kooliga. Tantsijate kasutada on kogu koolimaja: ööbitakse nii võimlas, aulas kui ka klassiruumides. Kaasavõetud madratsid on tihedalt üksteise kõrvale paigutatud ja nii mõneski ruumis ollakse sama hästi kui pead-jalad koos.

Nii magavad näiteks Viljandi gümnaasiumi tantsijad koolimaja aulas kolmes tihedas reas ja ka lava on madratsitega täidetud. Esimesel päeval mahutati sinna isegi neli madratsirida, kuid tuleohutuse tõttu paluti osal kolida võimlasse, sest aulas polnud enam liikumiseks ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles