Viljandis hambaravihüvitist esialgu ei saa

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarsti juures käik on paljudele kallis ja ebamugav tegevus. Seni pole ükski Viljandi hambaraviasutus haigekassaga lepingut sõlminud, sest nende hinnangul ei saa nii madala hinnaga kvaliteetset teenust pakkuda.
Hambaarsti juures käik on paljudele kallis ja ebamugav tegevus. Seni pole ükski Viljandi hambaraviasutus haigekassaga lepingut sõlminud, sest nende hinnangul ei saa nii madala hinnaga kvaliteetset teenust pakkuda. Foto: Toomas Huik

Tänasest hakkab kehtima uus hambaravi hüvitamise kord, kuid Viljandis ükski hambaraviasutus haigekassa kehtestatud tingimustega nõus ei ole ning siinsed patsiendid riigi toetusest osa ei saa.

Uue korra järgi toetab riik hambaravi täiskasvanutel 30 ja eakatel 85 euroga aastas. Seni maksti 19-eurost hüvitist vaid eakatele ning selle saamiseks tuli esitada haigekassale taotlus. Nüüdsest käib arveldus haigekassa ja hambaarsti vahel.

Aktsiaseltsi Viljandi Hambakliinik juhataja Kris Allik ütles, et kliinikule pole haigekassa tingimused vastuvõetavad. «Uue süsteemi järgi peab hambaarst pakkuma teenust haigekassa kehtestatud hinnaa, mis on nii madal, et see pole lihtsalt võimalik,» selgitas ta. «Kuigi konsultatsiooni ja hamba väljatõmbamise piirhinnad on meile vastuvõetavad, siis peamised tööd, mis on täidiste paigaldamine ja juureravi, on liiga odavaks tehtud ning selle hinna piires me kvaliteetset teenust pakkuda ei saa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles