Tantsupeoline: proovis tuleb olla nagu sibul

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga tantsupeoline kasutab proovides puhkehetki omamoodi: ühed otsustavad uinaku teha, teised parandavad vahendeid. Pildil Urve Tamm oma õpilastega.
Iga tantsupeoline kasutab proovides puhkehetki omamoodi: ühed otsustavad uinaku teha, teised parandavad vahendeid. Pildil Urve Tamm oma õpilastega. Foto: Merlin Kuld

Teisipäeva hommikul võtsid Viljandimaa edukaimad kollektiivid suuna pealinna, et alustada 12. noorte tantsupeo “Mina jään” proove. Lisaks pikkadele proovipäevadele tuleb noortel staadionil kannatada tugevat tuult ja põletavat päikest ning võidelda koha eest bussis.

Viljandimaalt sõitis tantsupeole mitu bussitäit võimlejaid ja rahvatantsijaid. Olenemata sellest, et proovipäevad kujunevad tihtipeale kuni kaheteistkümnetunniseks, suudavad noored sellele positiivselt vastu minna.

Getter Põru esineb tantsupeol IX–XII klassi võimlemisrühmas. Kui teisipäeval kestsid suurte võimlejate proovid päeval kella kolmest õhtul üheksani, siis kolmapäeval harjutasid nad staadionil kella üheksast hommikul kella üheksani õhtul. Ja samasugused pikad päevad ootavad veel eeski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles