Linna väljatõstmisotsus muudab erivajadustega elanikud õnnetuks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singel Kodu elanikud on linnavalitsuse otsuse pärast väga kurvad.
Singel Kodu elanikud on linnavalitsuse otsuse pärast väga kurvad. Foto: Kamilla Selina Lepik

Viljandi linnavalitsuse otsus lõpetada oktoobris mittetulundusühinguga Singel Kodu Leola tänav 12 ruumide rentimise leping, on sealsed asukad muutnud väga kurvaks.

Turu lähedal linnale kuuluvas majas on psüühilise erivajadustega inimestele toetatud elamist pakutud juba 16 aastat, aga nüüd läheb see remonti ja hiljem tahab linn sealsetesse sotsiaalkorteritesse kolida abivajavad vanurid ja vajadusel ka tööealised elanikud, näiteks puudega iniemesed, kes sellist teenust vajavad. Keldrikorrusele kolitakse täiskasvanute turvakodu, mis praegu on Tümal.

Singel Kodu pakub toetatud elamise teenust 25 kliendile, kellest seitse elab ühiselamulaadsetes tubades Leola tänav 12 esimesel korrusel. Neist seitsmest neljale, kes on Viljandi kodanikud, on linn lubanud anda asenduspinna Malmi tänaval. Mujalt pärit teenusekasutajad peavad ise endale uue koha leidma. Lisaks jääb 25 klienti ilma võimalusest kasutada iseseisvalt ühiskööki, ühistegevuste ja pesupesemisruumi ning teisi ruume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles