Vanas veetornis võib näha ehteid ja sepiseid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ikkoneni Damaskuse terasest pross
Indrek Ikkoneni Damaskuse terasest pross Foto: KULTUURIAKADEEMIA

​Reedel avatakse Viljandi vanas veetornis Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku metallitöö eriala näitus «Taevatrepp», mis jääb sinna 12. augustini. 

Veetorni kahel kõrgemal korrusel näha olev väljapanek koosneb metallitöö eriala vilistlaste Indrek Ikkoneni, Anna-Maria Kaseoja, Margit Keemani, Matis Lendoki, Tõnis Luige, Kaur Matiiseni, Siim Otsa, Paul Salumaa ja Ramona Satsi lõputöödest ning kõigi veel õppivate üliõpilaste loomingust. 

Rahvusliku metallitöö eriala programmijuht Eilve Manglus rääkis, et näitusel on muinasehete koopiaid, loomingulisi projekte, tarbesepiseid ja -esemeid, metallitöö seadmeid ja õppematerjale. Näha on kodarrahad, sõled, käevõrud, prossid, ketid ja sõrmused, sepised ja lehtmetallist vormitud tööriistad, tarbeesemed ja lauanõud, aga ka põnevate metallitehnoloogiate, näiteks emailimise, galvanoplastika, vaakumvalu ja filigraani tööproovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles