Noored treenivad end sageli üle ja vajavad hädasti spordiarsti nõu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastel uuringukabineti sisevaade. Spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juht Rein Kuik ning spordiarst Agnes Mägi räägivad noortest vastupidavusaladega tegelejatest, kes vajavad kord aastas kindlasti spordiarsti konsultatsiooni.
Ratastel uuringukabineti sisevaade. Spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juht Rein Kuik ning spordiarst Agnes Mägi räägivad noortest vastupidavusaladega tegelejatest, kes vajavad kord aastas kindlasti spordiarsti konsultatsiooni. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

​Eesti vähiliidu uuringukabinette on Tartu ülikooli kliinikum üürinud seni selleks, et anda keskusest kaugel elavatele inimestele võimalus käia nahaarsti ja meestearsti juures. Nüüd jõuab liikuva kabinetiga kohale ka spordiarst.

Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juht Rein Kuik on hulk aega otsinud uusi võimalusi kontrollida tervist noor­sportlastel, kes pole ehk kunagi spordiarsti juurde pääsenud, kuid kel võib areneda mõni probleem, millest on tark õigel ajal teada saada.

Spordiarst Agnes Mägi kinnitas, et ülekoormusvigastusi esineb aina noorematel lastel ning need avaldavad mõju kas tugi- ja liikumisaparaadile või tekitavad südamehädasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles