Uue ajajärgu Civic

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Honda on taasleiutanud pagasiruumi katte: uues Civicus ei käi see kokku mitte tagant ette, vaid küljelt küljele liikudes. Huvitav, kas tolles pisilahenduses on rohkem teistmoodi tegemise essentsi kui terves eelmises luukpära-Civicus kokku?

Vastse Honda Civicuga lõppes selle mudeli pikas ajaloos tosina-aastane periood, mida võib nimetada näiteks kiilukuju ajajärguks. See algas, kui avalikustati nüüdseks ülemöödunud generatsiooni Civic. Mäletatavasti rabas tolle futuristlik, kolmnurkadega pikitud kujustus kogu Euroopat. Räägitakse lausa, et niisuguse neljarattalise tulek lükkas mõne konkurendi valmimise edasi, sest alles väljatöötatav mudel meenutas, ühtäkki Fred Flintstone`i sõiduriista. Rahvasuus ufo-Civicuks ristitud auto kujunes tõeliseks hitiks.

Säärane kordaminek ladus vundamendi järgmisele Honda Civicule, mis sai oma eelkäijaga kole sarnane. Kõik kerepaneelid ja sisustuselemendid olid küll uued, aga hästi vana moodi. Revolutsiooniline disain evolutsioneerus, ent tulemus sai tunduvalt argisem. Tõsi, hiljem valikusse lisandunud universaalkere oli midagi värsket.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles