Mustlas langevad lõpetajate puud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rulapargi rajamise tõttu langetab Tarvastu vallavalitsus Mustlas puud, mille koolilõpetajad sinna aastakümnete eest istutasid.

Algul oli plaanis rulapargi kõrvale rajada parkimisplats, kuid selleks tulnuks ohverdada Tarvastu gümnaasiumi juures kasvav tammeallee. Detailplaneeringu avalikul arutelul otsustati vanu puid säästa ja parkimiskohti tekitada teed laiendades.

Et ehitatavale rulapargile ja laste mänguväljakule on siiski ruumi vaja, langetatakse lauluväljaku pargist puud, mille on 30—40 aastat tagasi kasvama pannud tollase Mustla keskkooli abituriendid ja esimesse klassi astujad.

«Siia on iga paari-kolme meetri taha puu istutatud, need on suureks kasvanud ja tekkinud on korralik mets,» rääkis vallavanem Alar Karu. «Lisaks on siin suur vareste ko­loonia, nii et meil ei jää muud üle kui puid maha võtta.»

Tarvastu vallavalitsus loodab, et rulapargi ehitamine Mustla lauluväljaku kõrvale algab sel suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles