Martti Välk näitab Prantsusmaal paranevat sõiduvormi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle poolteise kuu Prantsusmaal võistelnud ja treeninud Martti Välk on teinud häid sõite ja näidanud üha paranevat võistlusvormi. Pilt on tehtud mullu Karksi-Nuias peetud Eesti grupisõidu meistrivõistlustel.
Üle poolteise kuu Prantsusmaal võistelnud ja treeninud Martti Välk on teinud häid sõite ja näidanud üha paranevat võistlusvormi. Pilt on tehtud mullu Karksi-Nuias peetud Eesti grupisõidu meistrivõistlustel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teist hooaega Prantsusmaa amatöörmeeskonnas EC Mayenne (Etoile Cycliste Mayennaise) pedaaliv Viljandi jalgrattaklubi liige Martti Välk sai pühapäeval amatööride ühepäevasõidul kolmanda koha.


Nagu vahendas viljandlase treener Marek Johanson, ilmutas rattur enne Ville de Saint Mars du Desert'i ühepäevasõitu enesekindlust ning oli seadnud enesele miinimumeesmärgi jõuda viie sekka.

Mullu poolest hooajast Prantsusmaa amatöörmeeskonnaga EC Mayenne liitunud Martti Välk naasis välisklubi juurde poolteist kuud tagasi juba teise kategooria sõitjana. Peale tema on eestlastest klubis Tartu ülikooli spordiklubi kasvandik Gabriel Leppik. Meeskonda kuulub 12 ratturit: kahe eestlase kõrval veel tšehh,leedulane, austraallane ja prantslased. Kuus nooremat ratturit on teise ja vanemad esimese kategooria sõitjad.

Marek Johansoni sõnul on Martti Välk hooaja edenedes näidanud järjest paremaid tulemusi. Seda tõendab ka nädal varem Rugles'is peetud teise kategooria ühepäevasõit, mille ta lõpetas 14. kohaga. «Martti sõnul jäi parem tulemus infopuuduse taha: viimaste kilomeetrite märgid puudusid. See muutis finišispurdi ja lõputaktika valiku raskeks,» vahendas sportlase selgitust Viljandi rattaklubi treener. «Ratturite keskmisi kiirusi vaadates oli sõit ülikiire,» lisas Johanson.

27. märtsil olid EC Mayenne'i ratturid stardis 123 kilomeetri pikkusel amatööride esimese kategooria ühepäevasõidul Torignis. Ligi 2000 tõusumeetriga sõidul teenis Martti Välk oma meeskonna parimana 30. koha. «Martti sõnul jäi tal veidi vajaka enesekindlusest,» teatas treener.

Eestisse naaseb viljandlane mai lõpul. Siis peetakse siin rahvusvahelised võistlused ning Eesti U-23 koondisekandidaatide sekka kuuluval Martti Välgul on võimalus tõestada, et ta kuulub omaealiste seas meie paremikku.

«Tõenäoliselt ei saa Martti Prantsusmaa klubilt luba osaleda mai algul peetavatel Eesti tänavasõidu meistrivõistlustel, » tõdes Marek Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles