Tanel Padar avastas Viljandis Trepimäge

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutt, mida Tanel Padarile enne starti Trepimäest räägiti, kirjeldas tõusu õudsemalt kui see jooksu lõpuks talle tundus.
Jutt, mida Tanel Padarile enne starti Trepimäest räägiti, kirjeldas tõusu õudsemalt kui see jooksu lõpuks talle tundus. Foto: Kamilla Selina Lepik

Laupäeva õhtul kella poole üheksa ajal tuli Tanel Padar elus esimest korda Viljandi Trepimäest üles. See polnud aga osa tavalisest linna külalise jalutuskäigust järve äärde, vaid raske pingutus pärast kuuekilomeetrist jooksu.

Jüri Lossmanni jooksust osa võtnud rokkmuusik ei nimetanud 172 astmest koosnevat Trepimäge aga sugugi mõrvarlikuks katsumuseks. «Jutt sellest oli palju õudsem,» ütles ta. «Täpselt nagu aasta tagasi räägiti mulle «Gran Fondo» finišitõus (Tartust Viljandisse kulgeva rattasõidu lõpp Kõrgemäe tänaval – toimetus) tegelikust palju õudsemaks.»

Kui Jüri Lossmanni jooksu finišini oli jäänud veel poolsada meetrit, olid Padari sammud konkurentide omadega võrreldes pikemad ja kiiremad. «Ma ei võtnud algust kergemalt. Tegelikult alustasin kiiremini kui tavaliselt,» kõneles ta ning tunnistas, et oli isegi peljanud, et ei pea lõpuni korralikult vastu. Aga pidas küll ja sai  esialgses protokollis tulemuseks 103. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles