Koolid tulevad end huvilistele näitama

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahel päeval on Viljandi spordihoone noorte päralt. Karita Tilk ja Tiit Kalmet on teinud pikalt tööd selle nimel, et haridusmess saaks alata.
Kahel päeval on Viljandi spordihoone noorte päralt. Karita Tilk ja Tiit Kalmet on teinud pikalt tööd selle nimel, et haridusmess saaks alata. Foto: Elmo Riig

Tänavusel Viljandi haridusmessil on lisaks koolidele väljas varasemast rohkem noorteorganisatsioone ning võimsam vabalava pakub rohkem meelelahutust.

Haridusmessi peakorraldaja Tiit Kalmeti sõnul tutvustavad kaks päeva kestval haridusmessil noortele õppimis- ja tegevusvõimalusi 35 gümnaasiumi, kutseõppeasutust, kõrgkooli ja ühiskondlikku organisatsiooni.

«Eelmiste aastatega võrreldes on see muudatus, et enamik kõrgkoole on kohal vaid esimesel messipäeval. Viljandi on siiski nii väike koht, et kõik huvilised saavad ühe päevaga koolidega tutvuda,» rääkis Kalmet.

Edasistest plaanidest kõneldes tõdes peakorraldaja, et messile on õppeasutuste kõrval kavas rohkem kaasata kultuuritöötajaid ja ürituste korraldamisega seotud inimesi.

Viljandi kultuurimaja noorsootöötaja Karita Tilga sõnul tuleb haridusmessile oma käsitööd näitama ja müüma Tallinna teeninduskooli õpilasfirma EEK — Ehe Eesti Kroon, kes valmistab Eesti krooni müntidest meeneid ja ehteid. Tänavu veebruaris Tallinnas aset leidnud õpilasfirmade laadal pälvis EEK suurima käibe eripreemia, sest müüs kaupa 155 euro eest.

«Selle õpilasfirma väljapanekut tasub kindlasti uudistama tulla,» soovitas Tilk.

Üheksandikud võistlevad

Õppeasutuste ja erialade tutvustamise kõrval on mõlemale päevale kavandatud hulk meelelahutuslikke ja põnevaid tegevusi ning noortekollektiivide esinemisi.

Esimesel messipäeval leiab aset üheksandate klasside õpilaste eelkutseoskuste võistluse «Oskaja» finaal, kus panevad oma nutikuse ja käeosavuse proovile üheksa võistkonda kaheksast maakonna koolist.

Võistlust korraldab Viljandimaa noortekeskus koos Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskooliga. Viljandimaa noortekeskuse karjääriinfo spetsialisti Maarja Sageni sõnul peetakse «Oskajat» Viljandimaal juba kolmandat aastat.

«Ootame kõiki osalenuid ja huvilisi finaalile kaasa elama ning võistlejaid ergutama!» kutsus Sagen.

Selgub parim noortebänd

Täna pärastlõunal peab haridusmessil infotunni 2012. aastal tööd alustav Viljandi ühisgümnaasium. Tulevase kooli direktor Ülle Luisk tutvustab õppetöö ja õppekava ettevalmistamist.

Õhtul leiab aset järjekordne Viljandimaa noortebändide võistlus, millel võtab üksteiselt mõõtu kaheksa kollektiivi: RaudRaev, To The Roots, Chill Out, Deathplan, Fat Fret, Vertigo ja Murdlaine.

Haridusmessil esinevad tantsu- ja moekool Face, tantsuagentuur JJ-Street, tantsutrupp Brilliance ja paljud teised. Samuti näitavad oma oskusi noored muusikud, näiteks Suure-Jaani gümnaasiumi bänd PURE ja Viljandi huvikooli kitarriring.

«Viljandi noor laulja Mari-Liis Aasmäe esitleb messil uut singlit «Kevadel»,» rääkis Karita Tilk.

«Samuti on põnev keskaegne näidislahing, mille korraldab mittetulundusühing Mütofest. Sellesse kaasatakse ka publik,» lisas ta.

Trikke demonstreerivad Mikromulgi ratturid.

Mess on Viljandi spordihoones avatud täna ja homme kella 12—17. Täpse ajakavaga saab tutvuda kodulehel www.haridusmess.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles