Pulmalised vahetavad maavalitsuse raekoja vastu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsuses on kaks saali, kus saab abielusid registreerida. Fotol on neist väiksem. Raekojas tuleb sobiv ruum pulmalistele alles leida.
Maavalitsuses on kaks saali, kus saab abielusid registreerida. Fotol on neist väiksem. Raekojas tuleb sobiv ruum pulmalistele alles leida. Foto: Marko Saarm

Riigikogu eilse otsuse kohaselt peavad Viljandimaal abielluda soovijad minema uuest aastast Viljandi raekotta, kus nad ametlikult ja pidulikult paari pannakse. Linnajuhid teavad riigi sellisest plaanist, aga kokku pole veel milleski lepitud.

«Suhtlus on olnud, ülevaade on olemas, aga midagi täpsemat pole linn ja riik kokku leppinud,» sõnas Viljandi linnapea Ando Kiviberg eile kommentaariks siseministeeriumi pressiteatele, mis kuulutas, et uuest aastast hakkavad maakondades abielusid registreerima maakonnakeskustena toimivad omavalitsused. Viljandimaal on selleks Viljandi linn.

Praegu pole linnal abielude sõlmimiseks midagi, ei ametnikke ega ruume. Suure tõenäosusega võiksid ametnikud tulla üle maavalitsusest, kus praegu on tööl kolm perekonnaseisuametnikku. Selles, kas linnal on neid kõiki vaja ja millistel tingimustel nad võiksid raekojas tööle hakata, pole samuti selgust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles