Maavanem keelas jääle minna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järv
Viljandi järv Foto: Elmo Riig / Sakala

Järsku soojenemist ja jääkatte seisu arvesse võttes keelas Viljandi maavanem Lembit Kruuse avalike ja avalikult kasutavate veekogude jääle mineku.

Ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks on keelatud avalike ja avalikult kasutavate veekogude jääle minna laupäevast, 9. aprillist. Enim puudutab see Võrtsjärve Viljandi maakonna territooriumile jäävat osa. Valga ja Tartu maavanema samalaadse korralduse tõttu on laupäevast ühtlasi keelatud jääle minek kogu Võrtsjärve ulatuses.

«Ehkki korraldus hakkab kehtima 9. aprillist, paluksin siiski kõigil inimestel juba praegu jääle minekut vältida, sest soe ilm ja vihm muudavad olusid väga kiiresti ning jää võib inimese raskuse all kergesti järele anda,» toonitas Lembit Kruuse.

Eelmise aasta esimese nelja kuu jooksul uppus Eestis kümme inimest ja tänavu on uppunud kolm inimest. Viljandimaal on läbi jää vajunud inimest tänavu päästetud ühel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles