Majanduse taastumine viis remondi hinna üles

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuurimaja ehitamiseks sel nädalal odavaima pakkumise teinud firma rahasoov on viiendiku võrra suurem kui mullu juulis raekojas liiga kalliks peetud hind.

Esmaspäeval, kui Viljandi raekojas avati siinse kultuurimaja remontijaks pürgijate hinnapakkumisi, selgus, et neljast ehitusfirmast on kõige soodsama hinnaga konkursile tulnud aktsiaselts Eviko. Tema soovib töö eest ligi 1 776 000 eurot.

Ametnikud analüüsivad pakkumist ning kui kõik vastab nõuetele, võib see juba esmaspäeval jõuda kinnitamiseks linnavalitsusse.

«Lootused on alati teistsugused,» hindas odavaimat pakkumist Viljandi abilinnapea Rein Triisa. Küsimusele, kas linnajuhid võtavad pakkumise vastu, vastas abilinnapea: «Seda peab otsustama linnavalitsus, aga ega meil eriti taganemisteed ole.»

Mullu mais suletud kultuurimajas pidi ehitus algama juba eelmisel suvel, kuid juuli keskel raekotta jõudnud hinnapakkumised osutusid linnajuhtidele ehmatavaks. Parima pakkumise tegi kohalik ehitusfirma Silindia, kes küsis töö eest 1,5 miljonit eurot. Paraku osutus see hind 320 000 euro võrra arvatust kallimaks ning linnavalitsus otsustas Silindia pakkumisest loobuda.

Toonane linnapea Kalle Jents selgitas, et mullu suvel oli linnakassa tühi ning polnud ka mingit alust eeldada, et maksutulud kasvama hakkaksid. Seetõttu otsustati maksta arhitektile 32 993 eurot lisaks, et see projekti lihtsamaks teeks.

Pool aastat kestnud töö tulemusena loobub linn hoone keldrisse saalide rajamisest ning teeb maja taha hoopis juurdeehitise.

«Ehitis ei jää väiksemaks, aga muutub lihtsamaks,» selgitas muudatust arhitekt Raivo Mändmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles