Nädala teine pool toob suvisema ilma

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigi ilmateenistuse andmeil liigub täna madalrõhkkond üle Lõuna-Soome Laadoga taha ja selle serva mööda kandub Eestisse hoogsajupilvi.

Vihmahooge on öösel põhiliselt saartel, hommikul ka mandri lääneservas, päeval aga üle Eesti ja siis on ka äikeseoht. Puhub tugev edelatuul, päeval pöördub tuul läände ja loodesse ning püsib tugevana, puhanguid on 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel 8–13, päeval 13–17 kraadi.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond kaugemale Venemaa sisealadele, selle järel sajuhood hõrenevad ning kõikjale need ei jõua. Puhub tugev loode- ja põhjatuul, puhanguid on 15, öösel rannikul kuni 17 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel 7–12, päeval 14–17.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Pilvi on vähe ja ilm on sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Selge öö korral langeb õhutemperatuur sisemaal 5-6 kraadini, päeval on sooja aga juba 17–21 kraadi.

Reedel kõrgrõhuhari kaugeneb ja Läänemere ääres muutub madalrõhuväli mõjusamaks. Lisandub pilvi ja päeval on ka üksikute vihmahoogude võimalus. Õhutemperatuur on öösel 7–12, päeval 19–22 kraadi.

Laupäeval jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuala piirimaile. Kohati võib sadada hoovihma. Õhutemperatuur on öösel 7–12, päeval 20–23 kraadi.

Pühapäeval läheneb Skandinaaviast madalrõhkkond ja tingimused on laialdasemaks sajuks soodsamad. Tuul pöördub lõunakaarde ja võib tugevneda. Õhutemperatuur on öösel 8–13, päeval 20–23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles