Neiu surma põhjustas tõenäoliselt kägistamine

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastase neiu tapmises kahtlustatav noormees toodi Viljandi kohtumajja täna kella kahe paiku päeval.
17-aastase neiu tapmises kahtlustatav noormees toodi Viljandi kohtumajja täna kella kahe paiku päeval. Foto: Kenno Soo

Viljandis 17-aastase neiu tapmises kahtlustatav mees võeti esmaspäeva pärastlõunal Tartu maakohtu määruse alusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk esitas pärast lahangu esmaste tulemustega tutvumist kohtule taotluse 21-aastase kahtlustatava vahistamiseks. „Esialgsed lahangu tulemused viitavad, et neiu surm oli vägivaldne,“ ütles Tikk. „Sellest tulenevalt esitasimegi kohtule taotluse, mille kohus ka rahuldas.“

Lahkamise teinud kohtuarsti esialgsel hinnangul on alust arvata, et kannatanu surm saabus ööl vastu laupäeva ning surma põhjuseks oli lämbumine, mille võis põhjustada kägistamine.

Kriminaalasja uurib Lõuna prefektuur ja seda juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur

„Oleme esitanud avalikkusele praeguseks teadaolevad juhtumiga seotud asjaolud. Nüüd vajavad uurijad ja eksperdid aega, et kõik tähtsust omavad asjaolud kriminaalmenetluse käigus välja selgitada ning vajalikud tõendid koguda,“ ütles prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles