Viljandi lauljad pälvisid tunnustust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Viljandis peetud duettide võistlus oli hea näide sellest, kuidas loomis- ja laulmisrõõm piire ei tunne. Nii jäi üldvõidust pool Viljandisse, pool aga läks Raplasse.

Esimest korda peetud üleriigilise koolinoorte duettide võistluse edukaimaks laulupaariks osutusid Viljandi muusikakooli laulja Eva-Lotta Vunder ja Rapla laulustuudio noormees Mick Pedaja. Noored kandsid ette ühisloomingulise laulu «All the Words You Say».

Osales 36 duetti, keda olid võistluseks ette valmistanud 18 juhendajat. Noorimas, IV—VI klassi arvestuses võitsid Tartu laulustuudio Fa-diees lapsed Pauline Vähi ja Triinu Hommik (juhendaja Ingrid Otti). Teise koha pälvisid Tõrva laulustuudio tüdrukud Pamela Paul ja Sandra Buda, kelle õpetaja Novella Hanson nimetati võistluse parimaks juhendajaks.

Kolmas koht mainitud vanuserühmas jäi kodumaile, seda väärisid Deivi Tobreluts ja Karmen Vilberg Viljandi muusikakooli laulustuudiost Viva la Musica. Nende juhendaja Hedi-Kai Pai oli ka võistluse peakorraldaja.

VII—IX klassi õpilaste seas olid edukaimad Tiina Adamson ja Mait Rõõmus Rap­la laulustuudiost (juhendaja Thea Paluoja). Neile järgnesid Lõuna-Eesti Armeenia rahvusühingu noored lauljad Tamara Bezljudova ja Viljandist pärit Stefan Airapetjan (juhendaja Dzanna Shahbazjan). Kolmandaks tulid Greete Paaskivi ja Maria Pihlak Kuressaare gümnaasiumi huvikoolist Inspira (juhendaja Pilvi Karu).

Gümnasistide hulgas olid võidukad taas Tõrva laulustuudio noored: võitsid Deivi Kivi ja Sandra Karu. Teine koht läks Ülenurme muusikakooli kasvandikele Liisi Reisnerile ja Karmen Rõivassepale (juhendaja Ursel Oja). Kolmanda koha pälvisid Toomas Volli õpilased Hedi Maaroos ja Mirell Jakobson Pärnust.

Laulupedagoog Hedi-Kai Pai pidas võistlust õnnestunuks. «Osavõtjate arv ja tase näitasid, et ettevõtmine väärib traditsiooniks kujundamist,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles