Tänavahooldajad tegid suurpuhastusega algust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veolia Keskkonnateenused alustas eile suuremaid tänavakoristustöid. Muu hulgas tasandati kuumaastikku Planeedi tänaval.
Veolia Keskkonnateenused alustas eile suuremaid tänavakoristustöid. Muu hulgas tasandati kuumaastikku Planeedi tänaval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile asus teehooldusfirma Veolia Keskkonnateenused Viljandis koristama talvega kogunenud mustust, mille hulgas on talvel turvalisema liiklemise nimel maha puistatud killustiku jäägid.

Veolia Keskkonnateenuste Lääne regiooni juhi Jaan Viljase sõnul on praegu paras aeg puhastust alustada, sest teeäärsed vallid on suuremalt jaolt sulanud ja teed hakkavad tasapisi kuivama.

«Kui kõik kenasti ära kuivab, siis paari-kolme nädalaga peaks linn puhas olema,» lausus ta.

Tänavate koristamine nõuab Viljase kinnitusel väga kuiva ilma ja vihma- või lumesaju korral pole võimalik seda tööd teha. Kui ilm taas külmaks läheb ja lund sadama hakkab, lükkub suur töö edasi.

Veolia Keskkonnateenuste töömehed tegutsesid eile hommikupoolikul Viljandi bussipeatustes.

«Koristasime ära liiva, puuoksad ja lehed, mis kõik moodustab kokku vastiku pori,» rääkis Veolia Keskkonnateenuste teehooldusmeister Janno Laht. «Lisaks kogusime kokku libeduse tõrjumiseks tänavatele viidud puistekillustiku.»

Parandamine ja lappimine

Tähelepanu pöörati ka muule. Lumelükkamisega oli talvel ära lõhutud piire maagümnaasiumi ees. Eile kruvisid töömehed selle lahti ja viisid parandusse. Janno Lahe hinnangul tuleb see ilmselt välja vahetada.

Pärastlõunal jõudsid mehed paigata ka talve jooksul tekkinud auke: nad saadeti tasandama kuumaastikku Planeedi tänaval.

«Kõik see on kevadine põhitöö, mis jätkub muidugi suvel ja sügisel,» lausus Jaan Viljas. «Kui kevadine suurpuhastus on tehtud, on meie põhitöö regulaarne tänavate puhastamine.»

Pargid jäävad ootele

Viljandi kesklinna hooldav osaühing Kesklinna Pargid pole suuri ettevalmistusi suveks veel alustanud. Ettevõtte haljastusjuht Elina Bärg kinnitas, et tuleb oodata suurema lume sulamist, enne kui talvise libedusetõrje jääkide koristamise juurde asuda.

«Päeval sulav lumi niisutab teed ja öösel see kõik jälle külmub, nii et me ei saa praegu tegutseda. Peame ootama, kuni on kuiv,» rääkis Bärg. Ta avaldas lootust, et praeguste soojade ilmade mõjul ei lähe lume kadumiseks enam palju aega ning peagi saavad korda ka kesklinna haljasalad.

Osaühingu töötajad loodavad kevadise suurpuhastusega ühele poole jõuda aprilli lõpuks. See tähendab, et järgmiste nädalate jooksul peavad töötajad üle riisuma ja korrastama kõik muruplatsid, lõikama põõsad, korjama kokku rämpsu ning parandama ja värvima pargipingid.

«Teede puhastamine ja muud tööd tuleb aprillikuus ära teha, sest mais läheb juba niitmiseks,» nentis Elina Bärg. «Tegutseme nii kiiresti kui võimalik.»

Nii nagu tänavate eest hoolitsev Veolia Keskkonnateenused, lubas ka Kesklinna Pargid Viljandi võimalikult ruttu suveks valmis seada ja seda hirmu, et linn koristamata jääb, linlastel tekkida ei tohiks.

KOGUSED

Viljandi tänavatele puistati talvel tavalisest rohkem libedatõrjevahendeid.
• Veolia Keskkonnateenused puistas linnatänavatele umbes 800 tonni teehooldussoola, millest enamik sulab koos lumega ja eraldi põhjalikku koristamist ei vaja.
• Kesklinna Pargid tõi kõnniteedele ja jalgradadele 20 tonni paekivikilde, mis tuleb lume sulades kokku pühkida. Jääkidega parandatakse paekivikildudest teekatetesse tekkinud auke.
Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles