Viljandi orkester tunnistati parimaks

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taas Eesti parimaks tunnistatud Viljandi muusikakooli puhkpilliorkestrit dirigeerib Bert Langeler.
Taas Eesti parimaks tunnistatud Viljandi muusikakooli puhkpilliorkestrit dirigeerib Bert Langeler. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Tallinnas Estonia kontserdisaalis peetud Eesti noorteorkestrite võistlusel «EST-NOK 2011» sai esikoha Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester.

Rahvusvahelise žürii otsuse kohaselt on Viljandi muusikakooli orkester Eesti koolide puhkpilliorkestrite hulgas ülekaalukalt parim. Sama kollektiiv tunnistati parimaks ka eelmisel konkursil kaks aastat tagasi.

Orkestri peadirigent on Viljandi aasta õpetajaks tunnistatud maestro Bert Langeler, abidirigendid olid Külli Teearu ja Arno Anton.

«Tahaksin ära mainida väga kaaluka võiduteguri: lisaks dirigentide rollile on õnnestumise taga laste, lastevanemate ning eriti muusikakooli pilliõpetajate pingeline töö,» rääkis muusikakooli direktor Tonio Tamra.

Tamra toonitas, et ilma tööta tulemust ei oleks ning niisamuti oleks väga raske toime tulla ilma Viljandi linna, omavalitsuste liidu, maakonna teiste omavalitsuste ning laulu- ja tantsupeo sihtasutuse abita.

Enam kui kolmandik puhkpilliorkestri mängijatest on pärit teistest Viljandimaa omavalitsustest.

Muusikakooli puhkpilliorkestrit saab taas kuulata Viljandimaa laulu- ja tantsupeol ning hansapäevade galakontserdil Ugala tiigi kaldal 11. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles