Koolitus tutvustab filminäitleja tööd

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis juhib koolitust näitleja Margus Jaanovits.
Viljandis juhib koolitust näitleja Margus Jaanovits. Foto: Sille Annuk / Postimees

Laupäeval, 9. aprillil kella 10—18 on Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis Posti tänav 1 tasuta filminäitlejakoolitus.

Koolitusel omandatakse selle ala põhitõed, näiteks kõne, hoiak ja stseeni ettevalmistamine.   Põhitõdedega tutvumiseks tehakse üheskoos kohapeal harjutusi. Eeltööd osalejatelt ei oodata.
Õ

ppureid juhendavad professionaalsed näitlejad. Õpetajad varieeruvad maakonniti, kuid õpetatava sisu jääb samaks. Eelkõige keskendutakse näitlejateooriale ja -praktikale, kuid puudutatakse ka režiid.

Koolitusele on oodatud kõik huvilised east sõltumata. Korraldajad soovitavad osalejatel olla aktiivsed, sest juba koolituste ajal otsitakse osalisi filmitalgute filmi. Talgulistel on rollidele kandideerides
eelis nende ees, kes koolitusel ei osalenud. Kandideerida võivad ka muust rahvusest inimesed, kes valdavad eesti keelt suhtlustasandil. Kõik osavõtjad saavad soovi korral tunnistuse.

Talgutel osalemiseks tuleb end 8. aprilliks kirja panna e-postiaadressil viljandimaa@filmitalgud.ee. Märkida tuleb oma nimi, vanus ja sugu. Neil, kel on näitlemiskogemusi, tasub sellestki teada anda.

Kõik soovijad saavad osaleda ka teistes filmitalgute ettevõtmistes: juunis ja juulis ehitatakse dekoratsioone ning tehakse tööd võttemeeskonnas, augustis ollakse abiks võttepäevadel.

Üleriigilised filmitalgud leiavad aset Kinobussi eestvedamisel ja programmi «Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011» osana. Kinokunsti ning osaluskultuuri kokkupuutepunkte kompava eksperimendi eesmärk on panna eestimaalased ühiselt filmi tegema, et valmistuda väärikalt Eesti filmi 100. aastapäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles