Segane pahandus Tuhalaanes: üliagar külamees lasi järve tühjaks

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvepinna äkilise langetamise pärast jäid pesapaigata luigepaar ja teised linnud. Kuivavate vetikate roiskumine levitas tugevat haisu.
Järvepinna äkilise langetamise pärast jäid pesapaigata luigepaar ja teised linnud. Kuivavate vetikate roiskumine levitas tugevat haisu. Foto: Elmo Riig

Karksi valla Tuhalaane küla rahva üllatuseks lasi keegi keset maikuud tühjaks Loisu paisjärve, millel on pesitsenud luigepaar ja hulk teisi linde. Inimestes tekitas hämmastust täielik teadmatus, mis järve äkilise tühjenemise ümber valitses. 

Tiheda kultuuri- ja seltsieluga ning kaunilt korda tehtud küla elanikud arvasid esiti, et järvepind toodi alla selleks, et hakata teed, teetruupi või paisjärve kõrval asuvat teesilda remontima. Kui aga nädalad möödusid ja midagi ei juhtunud, muutusid inimesed ärevaks ja andsid juhtunust teada Sakalale. Järve mudased kaldad kuivasid, vetikad lagunesid ning ümbruskonnas levis roiskumise haisu. Inimeste sõnul rüüstasid rebased lindude kuivale jäänud pesad.

Veidrad meetodid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles