Kõpu vallavolikogu nõuab endise vallavanema advokaadile karistust

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kiviloo ja Margo Normann
Tõnu Kiviloo ja Margo Normann Foto: Elmo Riig

Kõpu eksvallavanemat Tõnu Kivilood ümbritsevad segadused ei näita vaibumise märke. Vallavolikogu nõuab advokaat Margo Normanni distsipli­naarkorras karistamist ja kahtlustab, et Kiviloo kriminaalasjas kaitsmise eest maksti advokaadile fiktiivseid arveid kasutades valla rahaga. 

Tõnu Kiviloo, keda vallavolikogu mullu jaanuaris umbusaldas, sai sama aasta novembris maakohtus tingimisi kriminaalkaristuse vallavanemana toimepandud korruptsioonikuritegude eest. Karistuse on ringkonnakohtusse edasi kaevanud nii tema ise kui prokuratuur. 

Aga uus kohtuasi oli juba küpsemas. Detsembris süüdistas politsei- ja piirivalveamet (PPA) Tõnu Kivilood selles, et ta tegi vallavanemana tehinguid endaga seotud isikuga. Selleks isikuks pidas PPA Kivilood ülalmainitud kriminaalasjas kaitsnud vandeadvokaati Margo Normanni, kes samal ajal osutas teenuseid ka tolle juhitavale Kõpu vallale. PPA leidis, et tegu oli korruptsiooniseaduse rikkumisega, ning trahvis Kivilood 400 euroga. Kiviloo end süüdi ei tunnistanud ja kaebas otsuse kohtusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles