Urve Palo: meil on kangutada mitu kändu

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogia­minister Urve Palo leiab, et riik ei tohiks häbeneda vajaduse korral majanduse elavdamisele kaasa aidata.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogia­minister Urve Palo leiab, et riik ei tohiks häbeneda vajaduse korral majanduse elavdamisele kaasa aidata. Foto: Elmo Riig

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo sõnul pidurdab Eesti majanduse arengut kõige enam oskustööjõu nappus. Seetõttu peab ta oluliseks, et riik aitaks ettevõtjatel targemaks saada ning töötajatel lihtsamini ühest kohast teise liikuda.

Eesti majandusel läheb üldjoontes hästi, kuid suurt hüpet ei paista kusagilt. Urve Palo, mis kännu taga me teie ettekujutuses omadega oleme?

Vastab tõele, et ettevõtjate kindlustunne on päris tublisti kasvanud, ning see on hea alus, et inimesed investeeriks ja tarbiks. Aga tõsi, seda kõike pole piisavalt, sest meil on majanduskasv olnud juba mitu aastat ühe protsendi kandis ja nüüd räägime 2,7–2,8-protsendilisest kasvust. Seda juba koos valitsuse täiendavate investeeringute ja meetmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles