Erakonnad kinnitasid koalitsioonileppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL-i ja Reformierakonna koalitsioonileppe allkirjastasid erakondade esimehed Mart Laar ja Andrus Ansip.
IRL-i ja Reformierakonna koalitsioonileppe allkirjastasid erakondade esimehed Mart Laar ja Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kuigi koalitsioonilepe sai juba nädala eest nii Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kui Reformierakonna volikogu heakskiidu, andsid erakonnad sellele ametliku allkirja alles eile.

Eile tund enne riigikogu avaistungit kogunesid riigikogu valges saalis veidi enam kui poolsada kahe võimupartei esindajat. Kõigepealt andsid leppele allkirja erakondade esimehed Mart Laar ja Andrus Ansip, seejärel paarikaupa kõik teised.

Kui dokument oli allkirjastatud, kiitsid parteijuhid lepet ning lubasid selle ellu viia.
«Mõistsime teineteist väga hästi poolelt sõnalt, kuid see ei tähendanud, et kõnelused oleksid läinud kergelt,» kirjeldas Ansip leppe sündi.

Tema sõnul ootavad Eestit nüüd ees suured reformid energeetika ja hariduse valdkonnas, ettevõtluskeskkond muutub atraktiivsemaks ja paremat elu on loota ka teistel töötajatest pensionärideni välja.

Ka Laari arvates on lepe realistlik ja viiakse ellu. «Hoiame kinni sellest, mis on hea, ja parandame seda, mis veel nii hea pole,» ütles ta.

Tema väitel seisab lepe selle eest, et eesti inimesi saaks rohkem, kantaks hoolt vanemate eest ning väärtustataks haridust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles