Rõõmsad raamatutegelased vallutasid spordihoone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe lasteaia Oravakese rühma lapsed esitasid avamisel etenduse Tuhkatriinust. Pildi keskel on prints ja Tuhkatriinu tantsuhoos.
Männimäe lasteaia Oravakese rühma lapsed esitasid avamisel etenduse Tuhkatriinust. Pildi keskel on prints ja Tuhkatriinu tantsuhoos. Foto: Elmo Riig

«Oo, kui ilus, ma pole enne nii kaunist neidu näinud! Ma võtan su tantsima,» ütles eile Viljandi spordihoone saalis kõndinud prints ja haaras Tuhkatriinul käest.

Saalitäis mudilasi jälgis, kuidas väikesed printsid ja printsessid üksteise seltsis keerutasid ja kuninglikku balli nautisid. Pärast kaotas Tuhkatriinu põgenedes kinga, kuid varsti leidis prints oma unistuste neiu teiste hulgast uuesti üles.

Niisugune oli Männimäe lasteaia Oravakese rühma etendus, millega avati Viljandi spordihoones üles pandud kunstinäitus. Traditsioonilise väljapaneku teema oli «Tegelased raamatutest» ning sellest lähtudes olid valminud ka laste joonistused ja näputööd.

«Tuhkatriinu» tegelaste kõrval aitasid näitust avada kasvatajate kehastatavad kaltsunukk Sipsik, koer Nässu ja Saabastega Kass, kes on samuti pärit tuntud lasteraamatutest.

Männimäe lasteaia juhataja Ene Männik rääkis, et spordihoone näitusel on väljas kuue Viljandi lasteaia looming. Avamist olid tunnistama tulnud kõigi lasteaedade koolieelikute rühmad.

«Igal aastal korraldab näituse eri asutus. Tänavu oli see ülesanne Männimäe lasteaia kanda,» kõneles Ene Männik. Tema teada on Viljandi lasteaedade ühist kunstinäitust korraldatud üle viie aasta.

Juhataja lisas, et pisemad lapsed võiksid kunstitöid vaatama minna koos vanematega.

«Spordihoone on sellise näituse jaoks väga hea koht: see on õhtuti kaua lahti ja nädalavahetustel samuti,» sõnas Ene Männik. «Kiidusõnad tuleb öelda maja peremeestele, kes meil alati seda näitust korraldada aitavad.»

NÄITUS
Tööd pani välja kuus lasteaeda.
• Viljandi lasteaedade kunstinäitus jääb spordihoones avatuks 17. aprillini.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles