Noortebändid asuvad taas võistlema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chill Out
Chill Out Foto: Erakogu

Eeloleval neljapäeval valitakse Viljandi spordihoones haridusmessil ka tänavune parim Viljandimaa noortebänd. Kuuendat korda peetavast üritusest võtab seekord osa kaheksa kollektiivi.

Uksed avatakse publikule kell 18.30 ja igal bändil on enda tõestamiseks aega 20 minutit.

Ettevõtmise eestvedaja Mart Saare sõnul oli võistluse korraldamine veel mõni kuu tagasi suure kahtluse all, sest osalejaid ei paistnud kuskilt. «Varasemad osavõtjad olid kas tegevuse lõpetanud või ei pakkunud kohalik võistlus neile pärast edukat üle-eestilistel mõõduvõtmistel esinemist enam pinget,» põhjendas Saar. «Aga mida kevadele lähemale, seda rohkem hakati uurima, kas tänavu parimat noortebändi ei valitagi,» lisas ta.

Nüüd on end osalemiseks kirja pannud kaheksa kollektiivi, kellest enamik on sellel üritusel uustulnukad. «Sakala» palus bändidel end lugejaile oma sõnadega tutvustada.

RaudRaev

Ainult omaloomingut mängiv kamp RaudRaev on tegutsenud veidi alla aasta. Bänd koosneb viiest liikmest. Neil kõigil on erinev muusikaline taust ja suundumus, kuid see ei pärsi loomingut, vaid muudab selle mitmekesisemaks ja huvitavaks. Käsitletavad teemad räägivad patriotismist, enese leidmisest ning probleemidest, mida võib kohata iga inimene. Peamine eesmärk on, et lugudel oleks sõnum nii meloodias kui sõnades.

RaudRaev ei mängi kindlat stiili, vaid laseb elul ennast kanda ja võtab vastu kõik, mis tal pakkuda on. On öeldud, et nii noorte poiste kohta teevad selle liikmed väga ebatavalist muusikat. RaudRaev on peamiselt folkrokki viljelev Viljandimaa bänd. Sellesse kuuluvad Erki Veikar (vokaal), Deiwin Sarjas (kitarr), Andres Olbri (basskitarr), Henri Lohk (kitarr, taustavokaal) ja Kristjan Rajamäe (trummid).

To The Roots

Kõik algas aastal 60 enne Kristust, kui Chuck Norris lõi oma köhakorinast muusika. Umbes 2069 aastat hiljem sattusid segastel asjaoludel huvikeskuse muusikaruumi kokku neiud Henri Lohk ja Sirkka Johanna Siimso, kes tegid tolleaegsete kamraadidega huvitavaid kavereid («Enter Sandmani» svingvariant on seniajani õudusunenägude põhilugu). Et kõik teised nad õige varsti maha jätsid, pidid neiud leidma endale uued semud. Duost sai trio tänu preili Siim Leppikule, kes andis noore bändi kasutusse oma metsikud anded, lauldes teist häält ja mängides kiderit.

Küll aga polnud kollektiivil veel trummarit ning sellest hädast aitas noored muusikud välja professor doktor DJ kapten Trumm (aka Ants-Martti Helinurm), kelle biidid väidetavalt peale naiste ka mehi pooleks hullutavad. Verinoore seltskonna nimeks sai To The Roots. See sümboliseerib tüüpide armastust vana kooli muusika vastu, millest lähtuvad ka kollektiivi põhižanrid.

To The Roots on läinud kaveritelt üle põhiliselt oma muusikale ning bändi suurim varandus ja pärl on kahtlemata kapten Trumm. Tema ilu säras üritavad teisedki luua ning mängida kaunimaid meloodiaid ja käike.

Siim Leppik (kitarr), Sirkka Johanna Siimsoo (bass), Ants-Martti Helinurm (trummid) ja Henri Lohk (kitarr, vokaal).

Chill Out

Panime pundi kokku noortebändide ürituse jaoks, aga tahame kindlasti tegutseda ka edaspidi. Teeme põhiliselt alternatiivrokki. Esitame Nirvana, Nickelbacki ja The Dandy Warholsi lugusid.

Koosseisu kuuluvad Raimond Mändmets (vokaal), Gunnar Mändmets (kitarr), Tobias Tammearu (basskitarr), Annabel Liinsoo (klahvpillid) ja Kalev Välk jun (löökpillid).

Deathplan

Meie bänd on eriline, sest esindame sellist metal’i suunda, mida pole veel Viljandis ja minu teada ka Eestis tehtud. Kõige suurem eripära on siiski see, et meie liikmed peale trummari on suhteliselt algajad, aga areng on olnud võimas. Seega hoiatame teisi bände, mille liikmed on kogenumad: muusikas ei ole meie ees ühtki piiri. Eelmisest sügisest alates tegutsesime bassimehe, trummari ja kitarristiga ning nüüd on meil lõpuks ka laulja. Teeme raskemapoolset power metal’it.

Koosseisu kuuluvad Siim Veide (trummid), Margus Merila (basskitarr), Harri Kirss (kitarr) ja Janar Kikerpill (vokaal).

Fat Fret

Tagaotsitav alates 13. juulist 2010 (sündimisest alates).

Kirjeldus. Fat Fret on noor keskmise kehaehitusega eesti soost grupp.
Kannab Elvisele ja rock’n’roll’i ajastule kohaseid rõivaid ega liigu kuskil lakutud soenguta. Viimati on teda nähtud Viljandi ja Jõgeva maakonnas.

Tagaotsimise põhjus: soov rock’n’roll’i vaim ellu äratada.
Kaasosalised.
Maria Gertsjak — grupi võluv muusikaline suhtleja. Oma võimed ammutab Viljandi muusikakooli džässmuusika erialalt.
Ainar Toit — meisterlik metallkeelte sõrmitseja. Oskused ammutab Viljandi kultuuriakadeemia džässmuusika erialalt.
Lauri Ottis — samuti oskuslik metallkeelte sõrmitseja. Võimed on ammutanud Põltsamaa muusikakoolist ning Põltsamaa ühisgümnaasiumi muusikaklassist.
Kege Kallas — bändi raskekahurväelane. Kõik madalad noodid on tema kanda.Võimed ammutab iseenesliku katse- ja eksitusmeetodi kaudu.
Keio Kallas — koordineerib takti. Löögid on tema kanda. Võimed ammutab samuti iseenesliku katse- ja eksitusmeetodi kaudu.
Vaevatasu: rock’n’roll oli, on ja jääb.

Murdlaine

Murdlaine sündis aastatel 2007—2008. Teeme igasugust muusikat: mängime aeglasi ja kiireid, eesti- ja ingliskeelseid lugusid. Seni oleme üles astunud ainult Viljandimaal, kuid loodetavasti saame varsti esineda ka mujal.

Võtame asja mõnuga. Murdlaine liikmed on 13—17-aastased Abja gümnaasiumi õpilased. Koosseisu kuuluvad Mariah-Theresa Turbel (vokaal ja süntesaator), Janek-Jürgen Tammai (vokaal), Gerit Põlluveer (bass), Kristjan Lääts (süntesaator), Triin Kask (saksofon), Silver Kask (kitarr) ja Jüri Sepp (trummid).

Vertigo

Oleme Viljandi muusikakooli alternatiivrokiansambel. Kokku saime pooljuhuslikult. Meie õppekavas on kohustuslik popdžässiansambel. Nendes tundides tegeleme džässmuusikaga, kuid ka vabal ajal meeldib meile koos musitseerida. Sellest innustatuna otsustasime tänavu märtsis luua ansambli Vertigo, mis mängib U2 repertuaari. Tahame pakkuda publikule meeldejäävat elamust. Koosseisus on meid neli: Kerli Kivilaan (laul), Harri Heinsoo (kitarr), Mihkel Kalmet (trummid) ja Sander Kahu (bass).

Swingers

Swingers on endiselt hoos, nagu ütleb üks laulusalm. Ansambel loodi 2005. aasta kevadel Olustvere põhikoolis üheloobändiks. Kõige nooremad liikmed olid siis üheksa-aastased. 2007. aasta sügisel toimus liikmete seas väike muudatus ning sellest ajast saadik on koosseis olnud üsna stabiilne.

Nooremad mängijad, trummar Tõnn Kukk ja saksofonist Ave Saarva on jõudnud põhikooli viimasesse klassi. Nemad ja gümnaasiumis rassiv klahvpillimängija Merilin Ailt on Swingersi asutajaliikmed.

Üks kitarrist on abiturient Sille Tuuling, kes liitus bändiga 2005. aasta sügisel. Teist kitarri mängib gümnasist Kreete Mägi ja basskitarri samuti gümnaasiumis õppiv Stevely Soomets.

Kreete ja Stevely on bändis tegutsenud alates 2007. aastast. Seega on Swingersil seljataga kuus tegusat aastat. Selle aja jooksul on ansambel teinud peaaegu 50 etteastet mitmes Eesti paigas. Mängime instrumentaalset pop-rokk-indie-džäss-sving-segamuusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles