Aasta põllumeheks pürib kaks Viljandimaa talunikku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Kannel
Sander Kannel Foto: Peeter Kümmel

«Maaleht» ja Viljandi talupidajate liit saatsid võistlusele «Aasta põllumees 2008» Puiatu teraviljakasvataja Sander Kanneli ja Karksi valla Leeli talu peremehe Lembit Sootsi.


19-aastaselt peremeheks saanud Sander Kannel harib Pärsti vallas Pihlama talus 700 hektarit maad, kasvatades põldudel otra, rukist, kaera, nisu ja rapsi.



Lembit Sootsi Leeli talus on haritavat maad 500 hektarit ning põldudel kasvab teravili. Vabapidamisega laudas on 68 lüpsilehma.



Mitu maaorganisatsiooni, «Maaleht» ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoda esitasid aasta põllumehe tiitli määramiseks 13 kandidaati kümnest maakonnast. Võitja selgub järgmisel neljapäeval Tallinnas peetaval konverentsil.



Tiitli võitja saab Ferdi Sannamehe pronksskulptuuri «Külvaja» koopia, mille pälvis esimest korda Theodor Pool parima Eesti talu eest 1928. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles