Uuest kohvikust saab 29-aastase traditsiooniga tuuletaskuid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pagariäri omaniku Jevgeni Ilvese sõnul ihalevad ostjate maitsemeeled kõige rohkem tuuletaskute, lihapirukate ja Napoleoni koogi järele.
Pagariäri omaniku Jevgeni Ilvese sõnul ihalevad ostjate maitsemeeled kõige rohkem tuuletaskute, lihapirukate ja Napoleoni koogi järele. Foto: Marko Saarm

Eile avas uksed saiakesi ja kooke pakkuv kohvik Mulgi Pagar, mille omanik Jevgeni Ilves on sama kraamiga äri teinud juba 29 aastat. 

«Retseptid on samad, mis olid 1988. aastal, tehnoloogia on pisut muutunud,» lausus Ilves.

Ta rääkis, et tema pagarikojas kasutatakse mune ja kohupiima samamoodi nagu kaheksakümnendate lõpuski. Napoleoni kook tehakse nagu teisedki pagaritooted kõik algusest peale ise valmis ja sellest, et keedukreemi võiks valmistada pulbrist, ei taha Ilves midagi kuulda. «Pastöriseeritud munamass ei ole seesama, sellega ei saa teha tuuletaskuid, mis samamoodi kuju hoiaksid,» leidis ta.

Märksõnad

Tagasi üles