Linna servas valmiv gaasiterminal rõhub turvalisusele

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi serva kerkiv gaasiterminal on end läbi murdnud ülikõrgete turvanõuete ja riskianalüüside rägastikust. Ettevõtja Mark Orava sõnul hakkab gaasijaam mängima tähtsat rolli klientidele tarnekindluse tagamisel.
Viljandi serva kerkiv gaasiterminal on end läbi murdnud ülikõrgete turvanõuete ja riskianalüüside rägastikust. Ettevõtja Mark Orava sõnul hakkab gaasijaam mängima tähtsat rolli klientidele tarnekindluse tagamisel. Foto: Elmo Riig

Osaühingu Vert gaasiterminali ehitus Viljandi külje all Pärnu maantee ääres jõuab vahefinišisse. Üleeile tõstsid kraanad paika suuri vedelgaasitsisterne. Firma omaniku, Viljandi tuntud ettevõtja Mark Orava sõnul on rajatav gaasijaam tähtis kogu Eestile. 

Pinska külas Hapniku nime kandval kinnistul vana karjalauda asemele kerkiv terminal mahutab 400 000 kuupmeetrit vedelgaasi ning esimese ehitusetapi lõppedes hakatakse seda seal hoidma ja sealt laiali vedama. Säärase koguse gaasi käitlemine nõudis väga spetsiifilisi riskianalüüse ning keskkonnaohutuse tagamiseks tuli järgida rangeid reegleid.

Mark Orav nentis, et teekond gaasijaama vahefinišisse on olnud raske. «Oleme täitnud kõik nõuded, mis meile on esitatud, ja see venitas kogu asjaajamise aastatepikkuseks. Kohati oli see äärmuseni keeruline, näiteks päästeametiga lahknesid arvamused kustutusvee varu suhtes üsna drastiliselt. Viljandi valla nõudmisel ehitasime elumajade poole jäävale kinnistuservale ühe muldvalli lisaks,» kõneles ettevõtja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles