Hansalaadalt leiab soovitud kauba netikaardi abil

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansalaada peakorraldaja Kätrin Hanschmidt loodab nädalavahetuseks head ilma, et nii ostjad kui müüjad saaksid mõnusalt laadamelu nautida.
Hansalaada peakorraldaja Kätrin Hanschmidt loodab nädalavahetuseks head ilma, et nii ostjad kui müüjad saaksid mõnusalt laadamelu nautida. Foto: Marko Saarm

Olgu sooviks seep või sink, huviline leiab selle laupäeval ja pühapäeval Viljandi hansalaadalt üles netikaardi abil, mis juhatab ta õige müügiputkani. 

Hansalaada peakorraldaja, Bonifatiuse gildi liikme Kätrin Hanschmidti sõnul saab kaardilt otsida vajaliku koha nagu kaubanduskeskuse majajuhist. «Kui otsingulahtrisse kirjutada näiteks «maasikad», näed kohe, mitu müügikohta maasikaid müüb ja kus need asuvad,» kirjeldas Hanschmidt kaardi kasutamist. Otsingumootor ei piirdu vaid toidukaubaga: võib sisestada sõnad «linane kleit» või «sokid» ja ka siis leiab kaart üles vajalikud müügipunktid. 

Sel aastal erineb hansalaat eelmistest ka müügiplatside rekordarvu poolest. «Kui hansalaatu korraldama hakati, oli nii 50–100 müügikohta. Sel aastal on registreeritud 358 müügikohta,» ütles Han­schmidt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles