Talgutel päästeti 8700 kahe­paikse elu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestimaa Looduse Fond (ELF) tänab kõiki algatuse «Konnad teel(t)» osalejaid ning hooandjaid, kelle abiga päästeti sel kevadel 8700 kahepaikse elu. 1392 loomakest jäi tänu konnatalguliste ja autojuhtide ühistööle ellu Leie ja Oiu vahel.

Talguid peeti 17 paigas ja neil lõi kaasa 337 osalejat. Kuigi konnad hakkasid sel aastal liikuma harukordselt vara, venis ränne külma kevade tõttu  pikaks. ELF-i teatel võis mitmel maanteel konni kohata päevasel ajal, sest õhtupoolik oli rändamiseks liiga külm. See on tavatu, sest konnad on videvikuloomad. Tänavu liikus konni tavapärastes talgukohtades ka tunduvalt vähem.

Algatuse eestvedaja Kristiina Kübarsepa sõnul kuulub suurim tänu kõigile aktsioonis osalenud vabatahtlikele, kes väsimust ja külma trotsides hilisõhtuti konnadele appi tõttasid. Samuti tänas ta kõiki hoolivaid inimesi, kes talguid Hooandjas toetasid, rändavatest kahepaiksetest teada andsid ning autodega liigeldes nii krooksujate kui talgulistega arvestasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles