Repliik. Plahvatused jätkuvad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa on ärev. Järjepanu kuuleme moslemiterroristide korraldatud plahvatustest. Läinud nädalal kärgatas Ühendkuningriigi keskosas Manchesteris popstaar Ariana Grande kontserdi järel plahvatus, milles hukkus 22 ja sai vigastada 59 inimest. Hukkunutega terrorirünnakuid on toimunud aga veel mitmes Euroopa riigis.

Näib, et selliste uudistega tuleb hakata harjuma. Lääne-Euroopa on olnud ettevaatamatu, lubades viimaste aastakümnete jooksul üsna kontrollimatult oma riikidesse pagulasi ja migrante kaugetest maadest. Nii on loodetud leevendada vähesest sündimusest ja elanikkonna vananemisest tulenevat tööjõuprobleemi. Paraku on see olnud lühinägelik poliitika.

Väga erineva usu ja kultuuritraditsioonidega inimesed tunnevad end Euroopas tihti ebamugavalt ning tekivad pinged. Ärritunud ja meeleheitel moslemipagulased on aga kergesti mõjutatavad ning altid terrorirünnakuid sooritama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles