Viljandis töötav maailma orienteerujate juht sõitis Indiasse tehast avama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise orienteerumisföderatsiooni presidendi Leho Haldna sõnul saavad 2. juulil kümnete riikide spordihuvilised näha Viljandi lossimägede vaateid, sest siin selgitatakse orienteerumise sprinditeatevõistluse maailmameistreid ja telepilt sellest jõuab 80–90 riiki.
Rahvusvahelise orienteerumisföderatsiooni presidendi Leho Haldna sõnul saavad 2. juulil kümnete riikide spordihuvilised näha Viljandi lossimägede vaateid, sest siin selgitatakse orienteerumise sprinditeatevõistluse maailmameistreid ja telepilt sellest jõuab 80–90 riiki. Foto: Marko Saarm

Läinud nädalal sõitis Viljandi Kolmeksi tehase juht Leho Haldna Indiasse, et palgata sealsesse tütarettevõttesse esimene töötaja. 2. juulil jälgib ta rahvusvahelise orienteerumisföderatsiooni presidendina Viljandi lossimägedes, kuidas selgitatakse maailma kiiremaid orienteerujaid.

Keskikka jõudnud spordihuvilised mäletavad Leho Haldna nime tõenäoliselt juba 1980. aastate uudistest, sest siis kuulus ta Nõukogu Liidu orienteerujate paremikku ja jooksis tiitlivõistlustel medalite eest. Nüüd juhib ta Viljandis elektrimasinaid tootvat firmat Kolmeks. See, et ta on rahvusvahelise orienteerumisföderatsiooni president, teeb temast kõrgeimal kohal oleva eestlasest spordifunktsionääri maailmas. Just tema soovitused on ka üks suur põhjus, miks poolteise kuu pärast selgitatakse orienteerumise sprinditeatevõistluse maailmameistrid Viljandis ning lisaks võisteldakse veel Tartus, Rõuges ja Elvas.

Leho Haldna, 2016. aastal valiti teid rahvusvahelise orienteerumisföderatsiooni presidendiks. Kuidas niisugusele kohale pääsetakse? Kas konkurents on suur või pigem otsitakse inimest, kes oleks selle ametiga nõus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles