Buss hakkab sõitjaid Türi jaama rongi peale viima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi—Türi raudteelõigu ääres ootavad uued liiprid juba kapitaalremondi algust. 7. aprillist rongid seda teed tänavu rohkem ei sõida.
Viljandi—Türi raudteelõigu ääres ootavad uued liiprid juba kapitaalremondi algust. 7. aprillist rongid seda teed tänavu rohkem ei sõida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmise nädala neljapäevast pääsevad rongiga sõitjad Viljandist Türile ja tagasi bussiga, sest algab raudtee suurremont ning rongid siin mõnda aega enam ei sõida.

7. aprillist on Türi—Viljandi raudteelõik kapitaalremondiks suletud ning sõitjatevedu Türi ja Viljandi vahel korraldatakse Automeni bussidega. Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaseltsi juhataja Rain Kaarjase kinnitust mööda asendatakse rongid bussidega remondi esimesest päevast alates.

«Asendusbussiliini sõiduplaan on kooskõlastatud ja ükski sõit inimestel raudtee remondi tõttu tegemata ei jää,» ütles Kaarjas.

Edelaraudtee ametnike sõnul sõidavad bussid hommikuti ja õhtuti kahel, lõuna ajal aga ühel marsruudil. Ühel puhul läbitakse kõik raudteejaamad või neile lähemad raudteepeatused ning teise puhul on silmas peetud parimat võimalikku ühendusaega, jättes pikad kõrvalepõiked ära. Nädalavahetustel ja riigipühadel sõidetakse lõunati ainult lühemat teed ja sissesõite ei tehta.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi jutu järgi sõidab vähemalt esialgu kõigi rongide väljumise ajal välja kaks bussi, olenemata sellest, kas tegemist on otseliiniga või mitte. Kui lõuna ajal väljuvate rongide asemel sõitvad bussid lähevad Türile alati kõige otsemat teed, siis hommikuti ja õhtuti, kui rahvast on rohkem, sõidavad bussid eri teid pidi.

«Üks teeb kõik sissesõidud, teine läheb aga otse. Osa raudteejaamu on maanteest päris kaugel ja pole mõtet kõiki inimesi mööda neid kruusateid vedada. Nii arvestame ka väikeste kohtade inimestega ega unusta neid, kellele on oluline sõidu aeg,» rääkis Oherd.

Kui remondi käigus selgub, et sõitjaid jääb vähemaks, jätkab lõunaste rongide teenindamist vaid üks otse sõitev buss. Oherdi kinnitusel on bussid valitud nii, et kõik sõita soovijad kenasti ära mahuksid.

Müügijuht ei välistanud, et vahel tuleb mõnel inimesel paar peatusevahet püsti seista, kuid ta prognoosis, et paratamatute ebamugavuste tõttu jääb rongiga liiklejaid remondi ajal hoopis vähemaks.

Edelaraudtee kinnitust mööda jäävad praegused hinnad kehtima ka kapitaalremondi ajaks. Sõitjaid tervitab asendusbussis juba tuttavaks saanud Edelaraudtee vormis klienditeenindaja, kes müüb neile samasuguse pileti, nagu kehtib rongis. Sellega saab Türil rongi istuda ja sõitu jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles