Viljandi võõrustab laulupaare

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval asub Viljandi muusikakooli orkestrimajas võistlema 42 laulupaari 15 Eesti koolist, muusikakoolist ja stuudiost.

Võistlust korraldava Viljandi muusikakooli laulustuudio Viva la Musica juhendaja Hedi-Kai Pai sõnul pole tegu pelgalt osalejatele pinget pakkuva võistlusega. «Üles astuvad mitme tugeva stuudio esinejad ja seega tõotab tulla kena kontsert, mida võivad nautida kõik huvilised,» lausus ta.

Huvitav ülesanne

Esimest aastat aset leidev võistlus on koolinoorte laulukonkursside hulgas erilaadne seetõttu, et laulupaarid võtavad mõõtu vanuserühmiti.

«Saaremaal võistlevad duetid ühes arvestuses east sõltumata ja neile on pühendatud vaid üks osa suurest konkursist,» selgitas Hedi-Kai Pai, miks tekkis vajadus sellise muusikasündmuse järele. Pärast nõupidamist teiste laulupedagoogidega otsustati võistlust korraldama hakata Viljandis.

Rolli mängis meie linna soodne asukoht. «Siia on nii Lõuna-Eestist kui Lääne- ja Virumaalt üpris ühepikkune tee,» sõnas Pai. «Osavõtjate arv näitab, et tegu oli õige otsusega.»

Viljandi võistlus on huvitav proovikivi nii lavalolijatele kui juhendajatele. «Soololauljal on mõneti lihtsam. Dueti puhul peavad kaks isikupärast lauljat kokku kõlama, ühtse muusikalise terviku andma,» selgitas pedagoog.

See muudab repertuaarivaliku keerulisemaks, aga ka põnevamaks, sest sageli peab juhendaja ise laulule seade tegema.

Kolm hindajat

Võisteldakse kolmes vanuseastmes: IV—VI, VII—IX ja X—XII klass. Duette hindavad tuntud laulupedagoog Sirje Medell, laulja Rolf Roosalu ja muusik Evald Raidma.

Konkursil selgitatakse välja iga vanuseastme esikolmik ja üldvõitja. Samuti tunnustatakse parimat juhendajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles