Viljandi esimesed pagulased muutusid illegaalideks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembris kinnitasid Süüriast põgenenud ja Viljandisse elama saadetud perekond Kasemi liikmed Sakalale, et neile meeldib siin. Veebruari keskel aga pere lahkus Viljandist, et Saksamaal õnne otsida.
Mullu novembris kinnitasid Süüriast põgenenud ja Viljandisse elama saadetud perekond Kasemi liikmed Sakalale, et neile meeldib siin. Veebruari keskel aga pere lahkus Viljandist, et Saksamaal õnne otsida. Foto: Marko Saarm

Sügise hakul Türgist Viljandisse saabunud Süüria pagulaspere muutus kolmapäeval Saksamaal illegaalideks. Kevadel siia elama tulnud pagulaspere tahab Sakala andmetel samuti Eestist lahkuda.

«Meie jaoks muutus see, et nüüd võivad koolid ja lasteaiad selle pere lapsed oma nimekirjast kustutada,» vastas Viljandi abilinnapea Janika Kivistik küsimusele, mida tähendab linnale see, et veebruaris Saksamaale reisinud kuueliikmelisel perekond Kasemil sai võõras riigis 90 päeva täis. Eesti riik lõpetas samal ajal neile peretoetuse maksmise.

Algul olid Eestis rahul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles