Kange Viiratsi naine tõi jõest välja ligi üheksakilose haugikolli

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
110 sentimeetrit ja 8,6 kilogrammi puhast jõudu ja ilu. Just sellise, oma elu kala sikutas Viiratsi naine Riina Heinpõld möödunud laupäeval välja Soomaal Raudna jõest. Võitlus vetehundiga kestis ligi pool tundi, enne kui elukas paati saadi.
110 sentimeetrit ja 8,6 kilogrammi puhast jõudu ja ilu. Just sellise, oma elu kala sikutas Viiratsi naine Riina Heinpõld möödunud laupäeval välja Soomaal Raudna jõest. Võitlus vetehundiga kestis ligi pool tundi, enne kui elukas paati saadi. Foto: Erakogu

​Laupäev, 20. mai jääb Viiratsi elanikule Riina Heinpõllule kauaks meelde. «Elu kala,» ütlevad kalamehed sellise võimsa haugi kohta, kelle Heinpõld Soomaal Raudna jõest välja tõi. Kaunis vetehunt tähistaski kirgliku hobikalastaja uut isiklikku rekordit. 

«Sõitsime abikaasaga kell kuus hommikul välja,» rääkis Riina Heinpõld eile Sakalale. «Püüdsime Karuskose kandis. Mitu tundi valitses vees täielik vaikus, kala üldse ei võtnud. Kella 11 paiku aga tundus, nagu oleks haugid lõunale tulnud. Järsku algas hirmus võtmine ja kala, kes lanti ampsas, oli korralik: saime kolme- kuni viiekiloseid hauge.» 

Kaldal mööda kõndinud kalamees, kes Heinpõlluga tolle kotis oleva saagi üle lõõpima jäi, sattus aga ootamatult tunnistajaks tema silme all puhkenud võitlusele naisterahva ja kala vahel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles