Konkurents rööbastel ja asfaldil on tihe ning üha tihedamaks muutub

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongi ja bussi konkurents Tallinna–Viljandi liinil tihenes märkimisväärselt neli aastat tagasi, kui riigi aktsiaselts Eesti Liinirongid tõi rööbastele uued, porgandikarva rongid.
Rongi ja bussi konkurents Tallinna–Viljandi liinil tihenes märkimisväärselt neli aastat tagasi, kui riigi aktsiaselts Eesti Liinirongid tõi rööbastele uued, porgandikarva rongid. Foto: Elmo Riig, Marko Saarm

Elron paneb tänavu suvel esimest korda Viljandi ja Tallinna vahelisel rongiliinil väljumisaegu juurde, mis tähendab pealinna suunal sõitjatevedu korraldavatele bussiettevõtetele senisest veelgi pitsitavamat konkurentsi.

Elron ehk riigile kuuluv aktsiaselts Eesti Liinirongid on eelmistel suvedel lisasõite teinud näiteks Tallinna ja Pärnu vahel, kuid Tallinna ja Viljandi vahel on see esimene katse. Alates eelolevast laupäevast kuni suve lõpuni kehtib graafik, kus peale harjumuspäraste väljumiste on iga päev üks hommikune väljumine Tallinnast ja üks pärastlõunane Viljandist. Ühtlasi pannakse juurde üks sõit reede õhtul Tallinnast ja üks pühapäeva õhtul Viljandist.

Ronnie Kongo
Ronnie Kongo Foto: Elron
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles