Eri aegade ministrid räägivad päevateemal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika aidas käisid arvamusliidrid lõunal ka eelmisel ja üle-eelmisel aastal.
Viljandi pärimusmuusika aidas käisid arvamusliidrid lõunal ka eelmisel ja üle-eelmisel aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna korraldavad ajaleht «Sakala» ja Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis  arvamusliidrite lõuna, kus arutletakse selle üle, kas euro aitab kaasa Eesti põllumajanduse edendamisele.

Ajalehe «Sakala» peatoimetaja Eve Rohtla sõnul valiti maaelu käsitlev teema seetõttu, et alanud on Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika reform, mille vilju hakkame nägema 2013. aastal.

«Eesti riik on seitsme aasta jooksul tõestanud, et meie põllumehed väärivad võrdset kohtlemist liidu vanade liikmesriikide põllumeestega,» selgitas Rohtla, miks nõuavad Eesti esindajad senisest suuremaid toetusi.

Päeva tunnuslause «Kas euro on vesi Carl Robert Jakobsoni Kurgja veskile?» on ühtlasi kummardus «Sakala» asutajale ja Eesti rahvusliku põllumajanduse propageerijale.

Keskpäeval pärimusmuusika aidas algavale üritusele oodatakse 70 külalist, kellel on võimalik kuulata endise põllumajandus- ja rahandusministri, praeguse Euroopa Parlamendi liikme Ivari Padari ja praeguse põllumajandusministri Helir-Valdor Seedri ettekandeid. Kohalikke põllumehi esindab Uue-Rõuna talu peremees Ilmar Mändmets, kes on olnud põllumajandusministri ametis Tiit Vähi valitsuses.

Kavas on ka Ivari Padari ja Helir-Valdor Seedri välkdebatt, mida juhib raadioajakirjanik Arp Müller. Kell 13.30 algavat väitlust saab kuulata otsesaatena Vikerraadiost.

Nagu varasematel aastatel on tavaks saanud, antakse lõunal kätte «Sakala» sõbra nimetusega kaasas käiv rändauhind. Sel aastal pälvis tunnustuse Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Tõnis Korts. Ta on sama tiitli saanud ka 2000. aastal.

Päeva jääb lõpetama ühine arutelu.

«Sakala» on pidanud arvamusliidrite lõunat igal kevadel 2008. aastast. Esimesel korral arutati majanduslanguse-eelse bravuuriga seda, millega seljatab Viljandi ülejäänud Eesti. Optimistlikku joont on hoitud ka järgmistel aastatel, mil teemaks olid «Mis teeb kriisist võimaluse?» ja «Kuhu on maetud Euroopa rahapada?».

Arvamusliidrite lõunale kogunevate inimeste hulgas on nii iga-aastasi külalisi kui neid, keda seob sündmusega konkreetne teema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles