Muuseumis lõbustasid lapsi nii lambapabulad kui Lotte loodusmäng

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure osa muuseumiööl käinutest moodustasid tänavuse teema «Öös on mänge» tõttu lastega pered.
Suure osa muuseumiööl käinutest moodustasid tänavuse teema «Öös on mänge» tõttu lastega pered. Foto: Marko Saarm

​Laupäevane mängudele keskendunud muuseumiöö meelitas Viljandimaa mäluasutustesse umbes 2500 huvilist. 

Muuseumiöö korraldustoimkonna liige Triin Männik lausus, et muuseumidelt kogutud esimese info põhjal läks öö igal pool korda. «Tõeliselt hea ilm julgustas inimesi oma kodulinnast kaugemale sõitma või siis uut publikut muuseumidesse tulema, sest päris mitmelt poolt on öeldud, et kohal oli palju uusi nägusid – väiksemates paikades on oma püsikäijad, kes on sageli nägupidi tuttavad,» selgitas Männik. 

Selle aasta muuseumiöö pealkiri oli «Öös on mänge», mis meelitas Männiku sõnutsi nii Viljandimaal kui ka mujal kohale palju eri vanuses lastega peresid. «Muuseumidest on kuulda olnud, et nad olid eriti rahul tänavuse teemaga,» ütles Männik. Ta täpsustas, et igal aastal on oma teema, millest lähtudes korraldajad eriprogrammi kokku panevad. «Teema lasi põnevaid asju välja mõelda: õue- või lauamänge, sõna- ja spordimänge,» tõdes Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles